17 Kasım 2005

sütlaç (annemin sütlacı)


Sütlacı çok severim, ama anneminkini. Sütlaç tariflerinde genellikle pirinç unu olur, pirinç ayrıca haşlanır, vs. işlemler vardır. Annemin sütlacı hem daha kolay, hem daha lezzetli ve bence gerçek sütlaç budur...
Malzeme:
2 lt süt
½ lt su
4 avuç pirinç (tek avucunuza sığdığı kadar)
Şeker
Yapılışı:
Süt, su ve yıkanmış pirinç arasıra karıştırılarak, pirinçler iyice yumuşayıncaya ve koyulaşıncaya kadar kaynatılır. (İlk kaynamadan sonra ocak kısılarak ağır ateşte kaynatılır.)
İstenilen kıvama gelince arzu edildiği kadar şeker ilave edilir, bir taşım daha kaynatılır ve servis tabaklarına dökülür.
Bence deneyin...

3 yorum:

sennur dedi ki...

Sevgili Hülya,
Comment gönderemiyorum. Bir sorun var galiba.

Sibel dedi ki...

Annelerin sütlacı hep en güzeli olur:) Kalp süslemesi de çok şirin! Ellerinize sağlık.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Commentler artık tamam.
sevgiler.