21 Kasım 2005

Soya Soslu Dana


Malzemeler:
400 gr. dana kuşbaşı
½ kg. havuç
1 demet taze soğan
1 kaşık sirke
1 kaşık mısır unu
3 kaşık soya sosu
¼ bardak sıvı yağ (arzuya göre)
İstenen baharatlar (kekik, karabiber, kırmızı biber vb.)

Kuşbaşı dana eti tencerede suyunu salıp, çekinceye kadar harlı ateşte (yağ koymadan) karıştırılarak kavrulur.
Daha sonra verev kesilen havuçlar kibrit çöpü şeklinde kesilip tavaya ilave edilir. Beş dakika kadar da havuçla birlikte kavrulur.
Ayrı bir kapta 1 kaşık mısır unu 2 kaşık su ile ezilir. Üzerine 1 kaşık sirke, 3 kaşık soya sosu ve bir bardak sıcak su ilave edilir ve sıvı yağ ile birlikte etin üzerine eklenir. Ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et pişmezse sıcak su eklenebilir.)
Taze soğanlar 2 cm. uzunluğunda doğranarak etlere ilave edilir. Beş dakika kadar daha çevrildikten sonra servise sunulur.
( Soya sosu tuzlu bir sos olduğu için, tuz miktarınının tadına bakılarak eklenmesi iyi olur.)
Yanına da nohutlu pilav iyi gitti...

3 yorum:

sennur dedi ki...

Sevgili Hülya,
Hoş geldin, yeni yaşamında mutluluklar dilerim.
Yorum yazmayı birkaç kez denedim, olmuyor, bakalım bu kez...
Sevgiyle kal.

sennur dedi ki...

Sevgili Hülya,

Hülya YILMAZ dedi ki...

hoşbulduk Sennur. Artık yorumlar gözüküyor.
sevgiler...