13 Aralık 2005

Dereotlu Poğaça


Malzeme:
1 demet dereotu
100 gr. beyaz peynir
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket instant maya (kuru maya)
2 patates
pul biber, karabiber, kuru nane
bir fiske tuz (içinde peynir olduğu için tuzu az atmakta yarar var)
alabildiği kadar un

Yapılışı:
Patates haşlanır ve ezilir. Yumurtanın sarısı üzerine sürülmek üzere ayrılır. Peynir rendelenir, dereotu ince kıyılır ve tüm malzemeler yoğurulur. Fırın kağıdı yayılmış tepsiye küçük toplar yapılarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.

5 yorum:

akçahan dedi ki...

Çok güzel görünüyor meslektaşım, ellerinize sağlık.

Sibel dedi ki...

Elinize sağlık! Benim de çok sevdiğim bir poğaça bu:)

tuhfe dedi ki...

Ellerinize saglik, cok nefis bir pogaca olmali.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba, tarifinizi denemek istiyorum. Ancak mayayı nasıl katmak gerektiğini açıklayabilir misiniz ? Sevgilerimle... Ülker

Adsız dedi ki...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » »