02 Eylül 2006

mısır gevrekli tavuk


Mısır Gevrekli Tavuk



Bir zamanlar "sofra" dergisinin bir özel sayısı çıkmıştı. Ondan yapıp denediğim, evdekiler sevince misafirlerime de yaptığım bir tavuk yemeği. Servisi de çok kolay oluyor, tek tek olduğu için.
Malzeme:
tavuk pirzola (kişi sayısına göre)
1 kutu-200 ml-krema (6 parça için)
corn flakes (mısır gevreği)
Yapılışı:
Tavuklar yıkanıp, süzülünce bir kaseye konur ve üzerine krema boşaltılarak iyice bulanır.



Yaklaşık 1 saat bekletilir. Daha sonra kremadan çıkartılıp biraz tuz serpilir ve ufalanmış (pirinç havanda dövdüm) corn flakese bulanarak fırın tepsisine dizilir. 175-200 derecede yaklaşık 1 saat pişirilir (pişip pişmediğini çatal batırarak kontrol edebilirsiniz).
Çıkınca patates kızartması, sarımsaklı patates, sebze garnitür vb. ile servis yapılır.
Ben yanına sarımsaklı patates yaptım. O da şöyle:
Patatesler kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar da küçük küçük çentilir. Zeytinyağ, bir tavaya konup kızınca patates, sarımsak ve tuz eklenerek patatesler kızarıncaya kadar kavurulur.

Hiç yorum yok: