14 Aralık 2006

üzümlü, kayısılı skon

Düdük Makarnası blogunda "likapalı skon'u görünce, "bu neden üzümlü olmasın" diye düşündüm. Ama üzüme günkurusu kayısı da eşlik etmeliydi. Üzüm ve kayısıları iyice yıkayıp (hem taze hem de kuru meyveler çok iyi yıkanmalı, zirai ilaç kalıntılarından tamamen temizlemeliyiz), kayısıları üzüm büyüklüğünde doğradım ve skona ilave ettim. Çok beğenildi. Bir dahaki sefere şeklinde ve içine konan malzemelerde değişiklik yapmayı düşünüyorum.

7 yorum:

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık,leziz görünüyor..Bende düşünüyordum acaba dondurulmuş farmbuaz veya vişne ile olurmu diye...

selam ve sevgiler....

Behiye dedi ki...

Hülya hanım, siz yaparsınız da olmaz mı:) Afiyet olsun, sevgilerimle...

şule türel dedi ki...

çok güzel olmuş blog...

susam dedi ki...

Merhaba Hülyacım eline sağlık nefis görünüyor canım.Bu arada canım kendime yeni bir site açtım bugün açılışı var yeni sitem PASTACI KIZ linklerine eklersen çok sevinirim canım sevgiler.
www.pastacikiz.com

sennur dedi ki...

Sevgili Hülya,
Ellerine sağlık, bende frambuazlı vede vişneliyi düşündüm, ekşi ekşi
Sevgiyle kal

vecihe dedi ki...

Mmmmm çok güzel bir mamaya benziyor.Denemek lazım ve de yapamamak lazım.Hiç kabiliyeti olmayan biri olarak ancak tarifleri okumakla yetiniyorum.Mutfak konusunda çok mu korkağım ne :)

Blogdan bloga dolaşırken hanenize ayak bastık çok da güzel oldu:)Ellerinize sağlık görüşmek üzre..

Serpilce dedi ki...

Sevgili Hüyla,
Ellerine sağlık.
Bloğunun yeni halide çok hoş olmuş.
Sevgiyle kal.