27 Şubat 2007

Körili Tavuk

Yeni öğrendiğim ve bizim evde çok sevilen bir tavuk yemeği.
Malzeme:
750 gr. tavuk göğüs eti
2 tatlı kaşığı köri
3 yemek kaşığı galeta unu
tuz
200 gr. tereyağı
Yapılışı:
Tavuk etleri küçük parçalar halinde doğranır. Köri, tuz ve galeta unu ile harmanlanır. (malzemeler damak tadınıa göre arttırıp, azaltılabilir). Bu şekilde yarım saat kadar bekletilir. Bu arada tavada tereyağı kızdırılır ve tavuklar eklenerek kavrulur.
Pilavla servis yapılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gecen gun ugrastim mesaj yazamadim. akamlar gorunmuyordu.

Ellerinize saglik korili tavuk eminim cok lezzetlidir. Ben koriyi tavukla cok yakistiririm. Sanki en cok tavukla iyi gidiermis gibi geliyor.
Afiyet olsun.

Tuhfe