30 Eylül 2007

mücver

Daha önce sayfamda fırında mücver yayımlamıştım. Bu kez de kızartılarak yapılan, bildiğimiz mücver...
Malzeme:
1 kg. kabak
5-6 taze soğan
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
1 havuç
tuz, karabiber, pulbiber
2 yumurta
un

Yapılışı:
Kabak rendelenir ve suyu sıkılır. Kuru soğan ve havuç da rendelenir. Taze soğan, maydanoz ve dereotu ince kesilir. Arzuya göre tuz, karabiber ve pulbiber eklenir. Koyu kek kıvamına gelinceye kadar un eklenir ve kaşıkla karıştırılır. Kızdırılmış zeytinyağına kaşıkla bırakılır ve arkalı-önlü kızartılır. Parçalar çok büyük ve kalın olmamalı, yoksa içi pişmez.
Hem sıcak, hem soğuk yenebilir.
Yanında sarımsaklı veya sade yoğurt servis yapılabilir.

1 yorum:

Funda dedi ki...

:)
Sayfanı okurken yine acıktım Hülyacım.
Ne güzel fikirler buluyor ve ne güzel yapıp, resimleyip bizlerle paylaşıyorsun.
Ellerine sağlık benim güzelgözlü arkadaşım.
Sevgiler...