01 Eylül 2007

Talaş Böreği

Talaş Böreği yaptım. Talaş böreği milföy hamuru ile çok güzel olur. Ben birkaçını milföyle, kalanını da başka bir amaçla almış olduğum ve kullanmadığım yufka ile yaptım. Yukarıdaki fotoğraf milföyle yapılmış olan talaş böreği. Alttaki de yufka ile yapılmış olanı. Yufka ile de güzel oluyor. İç aynı.
İç Malzemesi:
750 gr. kuzu eti (küçük doğranmış)
1 büyük baş soğan
1 büyük domates
6-7 sivri biber
bezelye
havuç
karabiber, tuz
Yapılışı:
Soğan ve et kavrulur. Yeşil biberler eklenerek kavrulmaya devam edilir. Rendelenmiş domates konarak, domatesin suyu çekene kadar pişirilir. Haşlanmış bezelye (veya konserve) ve haşlanıp küp küp kesilmiş ilave edilir.
Milföy hamuru oklava ile açılarak biraz inceltilir. İç malzemesi konarak bohça şeklinde kapatılır ve ters çevrilerek yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir.
Yufka ile yapımda; yufkannın içine su ve zeytinyağı karışımı fırça ile sürülür. Kenarları katlanır ve kare haline getirilir. Dörde bölünür. Her bir karenin ortasına iç konur, bohça şeklinde kapatılır ve ters çevrilerek yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür. Arzuya göre susam, çörek otu serpilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

6 yorum:

Tijen dedi ki...

Ellerine sağlık Hülya'cığım! Ben de mi yapsam ne? Tabii ki margarinsiz. Ah şu margarin ne zaman çıkacak hayatımızdan?? Yahut mümkün müdür?

Funda dedi ki...

Hoşgeldiiiin,
yine lezzetler getirdin, Ellerine sağlık Hülyacım. Ağustosu sensiz geçirmek pek iyi olmadı,
Sevgiler...

şule türel dedi ki...

helva da börek de çok nefis görünüyor

munevver dedi ki...

Hülya, merhaba!
Güzel bir lezzetle dönmüşsün. Ben de duymamışım bu helvayı. Yöresel bir helva herhalde.
Eline sağlık.
Nane Limon

Tabakta Lezzetler... dedi ki...

Her zamanki gibi çok güzel olmuş bunlar ellerine sağlık.
Sevgilerle..

Nalan Kaplan dedi ki...

Hoşgeldin Hülya'cığım,güzel lezzetlerse dönmüşsün eline sağlık !