31 Ocak 2008

Yoğurtlu buğday çorbası

Kış geleli hergün çorba aranır oldu. Bu çorba da bizim evde çok sevilen çorbalardan biri. Ben bu çorbayı eşimin ailesinden öğrendim. Bana kırık buğdayı da onlar getiriyorlar. Evet bu güzel çorba kırık buğday ile yapılıyor. Kırık buğday marketlerde satılmıyor ama bazı pazarlarda satıldığını duydum. Bence klasik yayla çorbasından daha faydalı.


Malzeme:
500 gr. yoğurt
4 kaşık kırık buğday
1 yumurta
tuz
nane, kırmızı pul biber

Yapılışı:
Yoğurt, yumurta ve buğday su eklenerek birlikte iyice ezilir. Bu şekilde pişirmeden bir süre beklerse, buğdaylar yumuşadığı için daha güzel oluyor. Ocak üzerinde karıştırarak pişirilir.
Kaynayınca tuzu eklenir ve ocak söndürülür. Nane, kırmızı pul biber eklenir. üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.

1 yorum:

şule türel dedi ki...

çorba harika görünüyor buğdayı biraz robotta geçirsem kırık buğday olur mu? Ne dersin? Yoksa havanda mı dövsem...