09 Şubat 2009

Ispanaklı Börek

Nefis bir börek istiyorsanız bunu deneyin. Ispanaklı olması şart değil, içine her türlü malzeme konabilir. Ama ıspanaklı-kıymalı bir başka güzel...


Malzeme:
4 yufka
4 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet ıspanak
250 gr. kıyma
1 kuru soğan
tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı:
Ispanak, sirkeli suda bekletilip iyice yıkanır. Suları süzülünce tuzla ovulur ve suyu sıkılır.
Bu arada kıyma teflon tavada yemeklik doğranmış kuru soğanla birlikte yağsız olarak kavrulur. Tuz, karabiber, kırmızı pul biber eklenir.

Yufka serilir. Yumurta, zeytinyağı ve süt ile iyice çırpılır. Yufkanın üzerine sürülür. Yufkanın bir köşesi bir miktar kapatılarak düz bir alan elde edilir ve buraya kıyma ve ıspanağın bir miktarı yayılır. Çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır. Yağlanmış yuvarlak tepsinin ortasına gül şekli verilerek konur. Diğer yufkalara da aynı işlem yapılır, onlar da etrafına sarılır. Kalan yumurtalı harç üzerine dökülür. Bire süre (1-2 saat önerilir) bekletildikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarıncaya dek pişirilir.

Hiç yorum yok: