20 Kasım 2010

Kremalı İncirli Kek

Daha önce benim çok sık yaptığım incirli kek tarifini burada paylaşmıştım. Bu kez de yiyenler tarafından çok beğenilen, tarifini kuzenimden aldığım "Kremalı İncirli Kek" tarifini paylaşalım.
Malzeme:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
6-7 incir
1 paket kabartma tozu

Kek Üzerine:
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı neskafe
3 çorba kaşığı toz şeker

Krema:
1 lt. süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı toz şeker
50 gr. margarin
1 poşet krem şanti

Yapılışı:
Fırın 180 derece ısıtmaya alınır. Bu arada kek için yumurta ve şeker çırpılır. İçine kabartma tozu, un, önce yıkanıp sonra küçük küçük kesilmiş incirler ve ceviz eklenerek yağlanmış tepsiye dökülür (büyük boy dikdörtgen borcam iyi geliyor ama yoksa büyük boy kare borcam da olabilir). Kek fırında pişerken şerbet hazırlanır. Sıcak su içinde neskafe ve şeker eritilir. Fırından kek çıkınca üzerine (her tarafı ıslanacak şekilde) kaşıkla dökülür.

Krema için; süt, un, şeker, nişasta karıştırarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca içine yağ eklenir ve bir-iki taşım kaynatıp ocaktan indirilir. Muhallebi soğuyunca İçine krem şanti eklenip iyice çırpılır.

Kek soğuyunca krema üzerine yayılır, üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir (hindistan cevizi de olabilir). Keserek servis yapılır. Buzdolabında muhafaza edilir.

Hiç yorum yok: