07 Aralık 2010

Zebra Kek


Son günlerde bizim evde çok sevilen bir kek oldu zebra kek.


Malzeme:
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 şişe maden suyu (20 cl)
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un

2 çorba kaşığı kakao (silme)
3 çorba kaşığı su

Yapılışı:
Fırın 180 derece ısıtılır.
Yumurta ve şeker çırpılır. Maden suyu, zeytinyağı konup biraz daha çırpılır. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek iyice karıştırılır.
Hamur bu aşamada ikiye ayrılır (ben kakao eklenecek kısmı diğerinden biraz daha az ayırıyorum). Bir kısmına kakao ve su eklenir (her iki karşımın koyuluğu-akıcılığı aynı olmalı).
Büyük boy yuvarlak borcam tepsi yağlanır.
Önce beyaz kek karışımından bir kepçe tepsinin tam ortasına dökülür. Kek etrafa yayılırken, yine tam ortasına bir kepçe kakaolu karışım dökülür. Hep tam ortadan ve birer kepçe olmak üzere kek bitinceye kadar dökmeye devam edilir.
Son olarak kekin üzerine biraz "ebru" havası vermek üzere; bir kürdanla ortadan kenarlara doğru çizikler yapılır (kürdanı dip kısmına batırmadan).
Ve fırına sürülür. 45 dakika sonra kek hazır.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok güzel ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize saglik benimde cok sevdigim bir kek afiyetler olsun .