22 Şubat 2011

kaymaklı kurabiye

Sevgili Rezzan Hanım'dan bu kurabiye tarifi. Evet kaymaklı, tereyağlı, bol kalorili... Ama ara sıra kendimizi ve misafirlerimizi böyle lezzetlerle hem şaşırtmalı, hem de şımartmalıyız :)


Tarifi şöyle:

Malzemeler:
4 tepeleme yemek kaşığı kaymak
125 gr. oda ısısında tereyağı
6 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp, un eklenerek katıca bir hamur yoğurulacak. Hamurdan parça parça alınıp 3 mm. kalınlığında açılıp kurabiye kalıpları ile (veya bardakla) kesilecek. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilip önceden 200 derecede ısıtılmış sıcak (!) fırında pembeleşene kadar pişirilecek.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Safran dedi ki...

Kurabiyeler de güzel Hülya ama aşağıdaki Çiniler beni mest etti, gözlerine, ellerine sağlık, sevgiler...