02 Ekim 2010

bademli kurabiye

Bademli Kurabiye
Bu, eski yıllarda denediğim bir tarifdi. Ama bu kez yaparken biraz (oldukça) değiştirdim ve bademli hale getirdim. Çok leziz bir kurabiye oldu. Kurabiye canavarlarına duyurulur...
Malzeme:
  • 3 yumurta (birisinin akı ayrılır)
  • 200 gr. tereyağı (oda ısısında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr. badem (önce kavurup, sonra robotta çektim)
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • alabildiği kadar un
Yapılışı: Yağ, yumurta, şeker, karbonat ve vanilya karıştırılır. Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapılır. Bademler eklenir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, önce yumurta akına sonra toz şekere batırılır ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: