02 Eylül 2010

çeşnili bulgur pilavı

Çeşnili Bulgur Pilavı

Malzeme:
600 gr. bulgur
½ çay bardağı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan
1 diş sarımsak
2 yeşil biber
1 kırmızı biber (küçük)
4-5 domates
3 patlıcan
2 havuç
zeytin
nane, pul biber, karabiber, tuz
Yapılışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur, küçük doğranır, havuçlar kazınır ve ince ince (kalınsa boyuna ortadan ikiye kesildikten sonra) doğranır ve yağda kızartılarak kağıt havlu üzerine alınır.
Kurusoğan yemeklik doğranır ve zeytinyağında pembeleştirilir. İnce kesilmiş biberler eklenir ve birazda onlar kavrulur. Yıkanmış, süzülmüş bulgur eklenir, rendelenmiş domatesler eklenir biraz daha (çok fazla değil) kavrulur. Kaynar su konur (ben bulgur ölçüsü kadar su ekliyorum, ama az gelirse biraz daha sıcak su eklenebilir), patlıcan, havuç, tuz, karabiber, pul biber eklenerek pişirilir. Demlendirilir. Demlendikten sonra karıştılırken kuru nane eklenir.
Çekirdekleri çıkartılmış zeytinle süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: