02 Eylül 2010

peynirli sufle

Peynirli Sufle



























Malzeme:
  • 1 yufka
  • peynir (istenilen türde. birkaç çeşit de olabilir)
  • rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yumurta
  • ½ lt. süt
  • 50 gr. kadar tereyağı
Yapılışı: Yuvarlak borcam sıvıyağla yağlanır. Yufka içine didilir. Üzerine bolca rendelenmiş peynir serpilir. Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır, süt eklenerek tekrar çırpılır ve peynirlerin üzerine dökülür. Bir gece buzdolabında bu şekilde bekletilirse iyi olur ama ben sabah hazırlayıp 3 saat kadar beklettim. Yine de başarılı oldu. Önceden ısıtılmış fırına koymadan, üzerine tereyağı parçaları konur. Rendelenmiş kaşar serpilirek pişirilir. Sufle fırında pişerken işte böyle kabarır ama sonra doğal olarak söner:(

Hiç yorum yok: