02 Aralık 2006

profiterol

Profiterol



Malzeme:
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 su bardağı un
4 yumurta
bir fiske tuz
bir çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Bir kaba, su, margarin, tuz ve şeker konur. Ateşte su kaynayıp, margarin eriyince içine un boşaltılır ve tahta kaşıkla karıştırılır. Hamur haline gelince ocak söndürülür. Ilınması beklenir. Hamur ılınınca yumurtalar birer birer kırılır ve tahta kaşık ile karıştırılarak hamura yedirilir.
Bu arada fırın 200ºC’e ayarlanır. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye tatlı kaşığı ile dökülür. Kızgın fırına konur. Pembeleşince fırın kapatılır. Fırın kapağı profiteroller soğuyuncaya kadar açılmaz (püf noktası) .

Soğuyunca arası kesilir ve içine dolgu maddesi olarak beyaz krema doldurulur.
Üzerine ise arzuya göre pudra şekeri veya servis yaparken çikolatalı sos dökülür. Çikolatalı sos olarak Dr.Oetker’in Çikolatalı sosu veya creme ole’sini kullanabilir, bir başka seçenek kendiniz yapabilirsiniz. Ben eskiden kendim yapardım şimdi hazır çikolata sosunu kullanıyorum.

Krema (dolgu için)
½ lt. süt
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. (Muhallebiden biraz daha koyu olacak).


Hiç yorum yok: