11 Ekim 2011

haşhaşlı kek


Haşhaş hamur işlerine çok yakışıyor. Daha önce haşhaşlı ekmek denemiştim. Bir süre o ekmeğe dadanmış ve üst üste yapmıştım. Bu kez de haşhaşlı kek tarifi ekliyorum bloguma. Tarifi buradan aldım. Lezzetli bir kek oldu.
Malzeme:
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 limon kabuğu rendesi
2 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
¾ su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı:
Süt, haşhaş tohumları ve limon kabuğu rendesi, keki yapmadan en az bir saat önce hatta mümkünse bir gece önce bir kavanoza konup buzdolabında bekletilir.
Yumurta ve şeker çırpılır. Sütlü karışım ve zeytinyağı eklenir. Un ve kabartma tozu ile birlikte hamur yapılır (normal kek hamurundan biraz daha cıvık oluyor).
Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına dökülür ve önceden 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Pişirme süresi 60-70 dakika kadar sürüyor. Üzeri iyice kızardıktan sonra kürdanla pişip-pişmediğini kontrol etmek gerekir.

2 yorum:

yaseminlerim dedi ki...

Merhaba arkadasim hashasli kek cok nefis gorunuyor ellerine saglik afiyetle yiyesiniz sevgiler:))
Hashasli keki denemem gerek...

Sinan dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.