01 Aralık 2011

bayatlamayan kıymalı poğaça

Bu poğaça bizim evde sık sık yapılır ve çok beğenilir oldu. Başka bloglarda yayınlandığı için yazmayı düşünmemiştim ama tarifi çok isteyen olunca yazmaya karar verdim. Tarifi buradan. Tarif peynirli olarak verilmiş ama bizim evde kıymalı içle daha çok seviliyor. Kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı, mercimekli vs. hangi içle yaparsanız yapın. Ama mutlaka deneyin.

Malzeme:
1 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiği kadar un

İç İçin:
300 gr. dana kıyma
2-3 kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiberi pul biber

Yapılışı:
Derin bir kaba maya, tuz ve şeker konur. Ilık süt eklenerek maya ezilir. Sıvı yağ, maden suyu ile birlikte yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri nemli bezle örtülerek mayalanması beklenir.
Bu arada kuru soğan (ne kadar bol olursa o kadar güzel olur), kıyma ve zeytinyağı ile teflon tavada kavrulur. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir.
Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alınıp elde yuvarlak açılır. İçine kıymalı iç konur ve kenarları birleştirilir, ters çevrilerek fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. Tepsi mayası gelmsi için oda ısısında bir süre bekletilir (30 dakika yeterli). Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.

Not: Kapalı bir kutuda derin dondurucuda ya da buzdolabında saklanabilir. Teflon tavada ısıtılıp servis yapılabilir.

1 yorum:

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com