01 Aralık 2011

kereviz salatası


Basit, leziz, faydalı. Özellikle arkadaş toplantılarında diyet yapanlar için,  hamur işi ve tatlı seçeneklerine alternatif olması açısından iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Nasıl yapıyoruz? Herkesin farklı bir tarifi var. Bu da benim tarifim:


Malzeme: 
2 orta boy ve yeşil yaprakları olan kereviz
750 gr. kadar süzme yoğurt (sütaş süzme yoğurt tercihim)
2-3 diş sarımsak
bir avuç ceviz
biraz zeytinyağı

Yapılışı:
Sarımsaklar ezilir ve yoğurt biraz inceltilerek yoğurt ile karıştırılır. Kerevizler soyulur, yıkanıp kurulanır, bekletmeden rendenin iri tarafında rendelenir ve kararmaması için yine bekletmeden yoğurt ile karıştırılır. Kerevizin taze yeşil yaprakları da yıkanır ve ince ince doğranıp yoğurda karıştırılır. derin bir servis kabına konup üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Cevizler bıçakla kıyılıp üzerine serpilir.

Hiç yorum yok: