08 Ocak 2012

elmalı kurabiye


"Klasik daima güzeldir." demiş birileri. Bu kurabiye de klasiktir ve güzeldir. Ayrıca, diriliğini kaybettiği için gözardı edilen elmaları değerlendirmek için en iyi yoldur. 
Malzeme:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
İç Malzemesi:
elma
şeker
ceviz içi (tercihe göre fındık, badem vs. olabilir)
tarçın
Yapılışı:
Öncelikle elmalar soyulur, rendelenir ve üzerine şeker eklenip (Şeker miktarı ağız tadına göre belirlenmeli. Ben şeker miktarını biraz az tutuyorum.) pişirilir. Bu şekilde cam kavanozda, buzdolabında uzun bir süre bekleyebilir. Kurabiye yapılacağı zaman içine tarçın ve iri çekilmiş ceviz eklenir.

Kurabiye hamuru basit. Yoğurt, yağ ve kabartma tozuna un eklenerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur yapılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, tezgah üzerinde oklava ve ile açılır, üzerine elmalı iç sürülür, rulo yapılıp ay şekli verilir ve kağıt yayılmış tepsiye dizilir. Poğaça şekli veya daha yaratıcı şekiller de verilebilir ama bu hali ile yenmesi daha hoş oluyor. Aşağıda yapılış şekli ve piştikten sonra alınmış bir kesit var. 

200 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Fırında çıkartılır, ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir. 

2 yorum:

Berceste dedi ki...

Yasasin, tam da cok elma var, curumeden bir elmali kurabiye yapsam, anneme tarifi sorsam dedigim sirada :) Elinize saglik!

ANALI KIZLI HER TELDEN dedi ki...

ellerinize sağlık elmalı kurabiyeye bayılırım