22 Mart 2012

limoncello


Limonlu ürünleri severim. Limoncello'ya ise bayılırım. Bir denesem yapmayı demiştim, iyi ki denemişim...

Malzeme:
7 limon
70 cc votka
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı:
Limonların dış kabuğu fırçalanarak iyice yıkanır. Sebze soyucu(salatalık soyucusu) ile soyulur ve büyük bir kavanoza konur. Üzerine votka boşaltılır. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak, oda sıcaklığında, karanlık bir dolapta 15 gün kadar bekletilir.
Su, şekerle 5 dakika kaynatılır ve soğutulur. Votkadan limon kabukları çıkartılır ve hazırlanan soğuk şerbet eklenir. Yine ağzı sıkıca kapatılarak aynı şekilde 15-20 gün bekletilir. Artık içime hazır. Şişelere doldurulur ve buzdolabında saklanır. Soğuk servis yapılır.

Not: Oldukça hafif bir likör oluyor bu şekilde. Şeker ve su ölçüsünü birer bardak kullanacağım bir sonraki sefere.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sadece 7 limonun kabuğunu mu kullanıyoruz.kabukları soyulan limonlarıda eklemiyoruz değil mi?

Hülya YILMAZ dedi ki...

evettt. Yalnızca 7 limonun kabuğu. Kabuğun aroması ve rengi alkole geçiyor. Suyu eklenmiş olsa renk bu kadar berrak olmazdı.

peki limonların içi ne oldu diyorsanız... onlar da limonata oldu :)

güvenlik sistemleri dedi ki...

Tadı güzel mi acaba?