02 Eylül 2012

vişne şurubu

Bu tarifi yayınlamakta geç kaldım. Vişneler artık tezgahlardan çekildi sayılır. Ama derin dondurucuda vişneniz varsa deneyebilirsiniz. Tarif şöyle:
Malzeme:
2 kg. vişne
700-800 gr. toz şeker (arzuya göre arttırılıp-azaltılabilir)
2 su bardağı su
2 ad. çubuk tarçın
2 ad. tane kuru zencefil
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı tane karabiber
Yapılışı:
Vişnelerin sapları kopartılıp bol su ile yıkanır ve derin, çelik bir tencereye tüm malzemeler konur. Normal ateşte 30-40 dakika kadar kaynatılır. Ocak söndürülmeden hemen önce yarım limon suyu (varsa +küçük bir parça limon tuzu) eklenir. Soğuyunca taneler ezilmeden süzgeçten geçirilir, cam şişelere doldurulur ve buzdolabında bekletilir. Servis yapılacak bardağa bir parmak kadar (tercihe göre daha az veya daha çok) konur, üzeri su veya maden suyu ve bol buz ile doldurulur.
Benim tercihim maden suyu ile...
Sıcaktan bunaldığınızda, gelen misafirlerinize hemencecik ikram etmek için uygun bir seçenek.
Not: Daha önceki yıllarda da yapmıştım ama ilk kez bu yıl baharatlı denedim. Vee... Kesinlikle baharatlı yapılmalı. Buzdolabında bir sonraki yaza kadar durabiliyor.

Hiç yorum yok: