30 Ağustos 2013

kısır


Malzeme:
2 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası (tercihim acı biber salçası)
½ limon suyu (arzuya göre)
½ su bardağı zeytinyağı
nane
kırmızı pul biber
kuru fesleğen
nar ekşisi
taze yeşil soğan
maydanoz
taze nane
Yapılışı:
1. İnce bulgur bir kaba konur. Salçalar eklenir. Üzerine sıcak su eklenerek, kaşıkla hızlıca karıştırılıp kabın kapağı kapatılır.
2. Bir kavanoza zeytinyağı (tercihim iyi cins sızma zeytinyağı) ve arzu edilen baharatlar konarak iyice çalkalanır.
3. Yeşil soğan, maydanoz ve taze nane ince ince doğranır.
4. Bulgur 15-20 dakika kadar sürede şişmiş ve yumuşamış olacaklar. Bulgurlara zeytinyağlı karışım ve tuz eklenerek iyice karıştırılır. Ekşiliği için limon suyu ve nar ekşisi arzuya göre eklenir. Ben her ikisinden de biraz biraz kullanıyorum.
5. Son olarak yeşillikler eklenerek yavaşça ezilmeden tekrar karıştırıp servis tabağına alınır.
6. Tercihim marul ve soğuk ayranla servis yapmak ama kısır her daim en lezzetli, en besleyici ve tek başına bile bir öğün olabilecek bir yiyecek.

3 yorum:

Çiğdem Durukan dedi ki...

Ellerinize sağlık...Her öğün yiyebilirim kısırı, ekşili ekşili, bir de yanında haşlanmış asma yaprağı olursa daha bir başka oluyor, tavsiye ederim, sevgilerimle

Hülya YILMAZ dedi ki...

Merhaba Çiğdem Durukan, yorumunuz için teşekkürler. Yazmamışım ama ben de severim yaprakla birlikte yemeği. Kısır her daim favori salatamdır.
Sevgilerimle,

Hülya YILMAZ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.