05 Eylül 2013

çerezli top kek (kuru meyveli ve cevizli)


Malzeme:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
¾ su bardağı sıvı yağ
portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın (tepeleme)
küçük küpler halinde kesilmiş kuru kayısı (yarım bardak kadar)
kuru üzüm (yarım bardak kadar)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
¾ su bardağı iri dövülmüş ceviz
aldığı kadar un (kek kıvamına gelinceye kadar)
Yapılışı:
Fırın 180 derece ısıtılır. Önce yumurtalar ve şeker çırpılır. Sıvı malzemeler eklenerek çırpmaya devam edilir. Kuru malzemeler ve son olarak un eklenerek, kek kıvamında hamur yapılır. Top kek kalıplarına kalıbın ¾ ü dolacak şekilde boşaltarak fırında 25-30 dakika kadar pişirilir. Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir ve piştiğinden emin olununca fırından çıkartılır.
Not:
1. Farklı yemişlerle de yapılabilir.
2. Bu tür yemişli keklerde/top keklerde kullandığım unun ⅓ kadarını çavdar unu, tam buğday unu, soya unu vs. gibi farklı unlar da kullanıyorum.

1 yorum:

Betül Edepli dedi ki...

Merhabalar :) Ben Chef adayı olma yolunda ilerleyen bir blog sahibiyim blogumu takip eder ve izlerseniz çok sevinirim iyi günler :) http://mutfaktakisen.blogspot.com/