25 Mart 2014

Selanik Gevreği - biscotti


Bu gevrekler çok leziz. Unsuz ve şekersiz diyemeyeceğim ama en azından yağsız :) Ve içinde yemişler var... Süt, kahve, çay ve bilumum içecek yanına yakışacak bir lezzet. Ayrıca, kuru olduğu için kapalı bir kutuda en az bir hafta durabilir.
Malzeme:
5 yumurta
1 su bardağı şeker
1 portakal (kabuğu rendelenecek, suyu sıkılacak)
2 su bardağı un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı tavla zarı gibi doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı kuru çekirdeksiz üzüm
1 paket vanilya
Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Portakal suyu da eklenerek biraz daha çırpılır.
Fırın 180 derece ısıtılır.
Ayrı bir kapta; un ve diğer malzemeler karıştırılır. Yumurtalı karışım ile birleştirilerek yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dökülür ve tepsiye muntazamca yayılır.
Fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kadar pişirilir. Fırından çıkartılıp dikdörtgen parçalar kesilir. Tepsiye tekrar kağıt yayılıp alttaki fotoğrafta görüldüğü şekilde dizilerek, aynı ısıda ama varsa bu arada fırının fanını çalıştırarak 10 dakika kadar daha fırında tutulur.
Soğuyunca kapalı bir kutuda saklanır.
Not: İçine konan yemişler farklılık gösterebilir. Fındık, fıstık, badem, hurma,incir, yabanmersini vs...

2 yorum:

H.Yıldırım dedi ki...

Çayın yanında ne güzel olur :))
Ellerinize sağlık Hülya Hanım.

Hülya YILMAZ dedi ki...

Teşekkürler adaşım :)