25 Haziran 2015

kozalak mantı



Malzeme (5 kişi için):
4 yufka
kızartmak için sıvıyağ
_
500 gr. süzme yoğurt
3 diş sarımsak
tuz
_
200 gr. kadar kıyma
salça
tuz
karabiber
pulbiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
su
_
ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
Her bir yufka önce ikiye sonra 16 ya bölünür. Yani her yufkadan 32 üçgen parça elde edilir. Ve bu üçgenler geniş tarafından başlayarak pipete sarılır ve uç kısmı su ile yapıştırılır.
Derin bir tencerede bol sıvıyağda kızartılıp kağıt havlu yayılmış tabağa alınır.
Kıyma teflon veya seramik tavada kavrulur. Zeytinyağı ve salça eklenir. Biraz da böyle kavrulduktan sonra tuz, pulbiber ve karabiber eklenir. Kıvam tutturmak için kaynamış su ilave edilir (kıyma kuru kuru kalmamalı).
Servis yapılırken; servis tabağının ortasına sarımsaklı yoğurt konup etrafına yufkadan yapılan kozalaklar dizilir. Yoğurdun üzerine kıyma dökülür. En üstüne de ince kıyılmış maydanoz serpilir.

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

harikasınız ellerinize sağlık süper görünüyor cnm

Yemek Tarifi
diyet yemek tarifleri